Natuurlijke keuze voor de vijver
100% milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar

Troebelvrij en helder vijverwater

In de tuinvijver heeft de natuur het voor het zeggen. Natuurlijke processen zorgen voor een biologisch evenwicht in de waterbiotoop. Maar soms kun je de planten en micro-organismen in de vijver wel een handje helpen. De natuurproducten van Vincia bevorderen de waterkwaliteit op natuurlijke wijze.

Want je weet: water brengt leven

Ben jij een bewuste tuinbezitter met aandacht voor de processen in de natuur? Je geeft het gazon uitsluitend natuurlijke meststoffen. Tuin- en keukenafval composteer je voor je eigen moestuin. Je plukt de vruchten van je eigen fruitboom of kruidentuin. En je geniet volop van de biodiversiteit in je tuin.

Genieten van het leven rond de vijver

Ook in de vijver is de natuurlijke kringloop van belang voor het biologisch evenwicht. Afvalstoffen worden door nuttige bacteriën omgezet in voedingsstoffen voor waterplanten, die op hun beurt zuurstof produceren voor een gezonde waterbiotoop. Soms kun je de planten en micro-organismen in de vijver wel een handje helpen. Want je weet: gezond water brengt de hele tuin tot leven. Vogels, vlinders, libellen en salamanders worden frequente bezoekers en verrijken de totale tuinbeleving.


Maërl

Natuurproduct in poedervorm voor helder water. Verhoogt de waterhardheid en activeert de bacteriële ontwikkeling. Verkrijgbaar in 700, 1800, 3300 en 7500 g voor 20.000 tot 200.000 liter vijverwater.
Meer info over Maërl


Maërl Crystal

Natuurproduct in korrelvorm voor helder water. Verhoogt de waterhardheid en activeert de bacteriële ontwikkeling. Verkrijgbaar in 1500 en 3600 g voor 20.000 en 50.000 liter vijverwater.
Meer info over Maërl Crystal


Sludge Cleaner

Natuurproduct dat vijverbodemslib verwijdert. Breekt organisch bezinksel af en voorkomt verzuring van de bodem. Verkrijgbaar in 1700 en 4250 g voor 10 m2 en 20 m2 vijveroppervlak.
Meer info over Sludge Cleaner


Pond Cleaner

Natuurlijke vijverschoonmaak. Bindt fosfaat in het vijverwater; het neemt voedingsstoffen weg. Verkrijgbaar in 1000 g voor 20.000 liter vijverwater.
Meer info over Pond Cleaner


Toru-Stroh

Gerstestro en hoogveenturf voor een troebelvrije vijver en optimale pH. Het activeert het microleven en verlaagt de pH. Verkrijgbaar in 2600 g voor 10.000 liter vijverwater
Meer info over Toru-Stroh


Strobinol

Gerstestro voor een troebelvrije & heldere vijver. Het activeert het microleven in de vijver. Verkrijgbaar in 1500 g voor 6000 liter vijverwater.
Meer info over Strobinol 


Aqua Plant Tabs

Natuurlijke voedingsstof voor vijverplanten, langdurige werking. Milieuvriendelijk restproduct van waterzuivering. Verkrijgbaar in 135 g en 400 g.
Meer info over Aqua Plant Tabs


Toru-Active

Toru-Active is de natuurlijke pH-verlager van vijverwater, op basis van hoogveenturf. De turf is geconcentreerd en in ‘pellets’ geperst. Verkrijgbaar in 2100 g voor 5000 liter vijverwater.
Meer info over Toru-Active


Kies voor Vincia als je liever natuurlijke middelen gebruikt.

Heb je een zwemvijver of drinkt je hond of kat weleens uit de vijver? Vincia natuurproducten zijn 100% biologisch afbreekbaar en veilig voor iedereen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid