Vijverkalender juli

De vissen kunnen ’s zomers rijkelijk gevoerd worden, maar voorkom dat restvoer de vijver vervuilt, een voederring voorkomt het wegdrijven of verwaaien van het voer. Beter een aantal keer per dag kleine porties voeren, dan teveel in één keer. Goed gevoerde vissen zijn levendig, hebben de mooiste kleuren en zijn veel minder vatbaar voor ziekten.

Door een uitbundige groei van met name zuurstofplanten, kan er ’s ochtends in de vijver gemakkelijk zuurstoftekort ontstaan. ’s Nachts wordt er namelijk geen zuurstof geproduceerd terwijl de planten wel zuurstof opnemen. Daarnaast kan de temperatuur van het vijverwater in deze maand oplopen tot wel 20 °C. En warmer water bevat nu eenmaal minder zuurstof. In beide gevallen biedt een luchtpomp soelaas. Waterbeweging door middel van zo’n pomp kan een mogelijk zuurstoftekort voorkomen.

Ook zijn er in de zomermaanden gevaarlijke jagers onderweg die niet vies zijn van een lekker hapje. Vooral in ondiepe vijvers, waar de vissen zich niet goed kunnen verschuilen, worden deze nog wel eens slachtoffer van een hongerige reiger of avontuurlijke kat. Wees daar alert op en bescherm je vissen!

Door de hogere watertemperaturen hebben de vissen nu ook meer behoefte aan voedsel. Je mag ze dan ook rijkelijk voeren. Geef ze af en toe wat voorgeweekte sla of een paar regenwormen. Dat vinden ze lekker!

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid