Vijverkalender oktober

De waterplanten in de vijver gaan nu met rasse schreden achteruit. De groei is er uit en het blad wordt bruin en sterft af. De bomen en struiken in de tuin laten meer en meer bladeren vallen. Om te voorkomen dat er teveel bladval in de vijver waait, moet er een afdeknet over het oppervlak worden gespannen. Gebruik een fijnmazig en stevig net van kunststofgaren en span het zo strak mogelijk over de vijver. Verwijder alvorens het net aan te brengen, zoveel mogelijk afgestorven bladeren en ander organisch materiaal uit de vijver.

Om in de komende winter-maanden verzuring van het milieu tegen te gaan, strooit u een hoeveelheid Vincia Sludge Cleaner uit over de bodem. Breng verder een ijsvrijhouder of een goede luchtpomp aan, zodat u bij vorst een deel van het water-oppervlak open houdt.

Het koude water zorgt ervoor dat de vissen zich dieper in de vijver ophouden. Zolang de watertemperatuur nog boven de 5 °C is, kan er nog gevoerd worden.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid