Vijverkalender maart

Na de koude wintermaanden is de conditie van de vijver sterk achteruit gegaan. Start de vijver op met Bio Bac. Dit stimuleert de plantengroei en versnelt het ontstaan van een natuurlijk evenwicht.

Gedurende de afgelopen maanden zijn er veel bladeren en takjes in de vijver gewaaid. Dit organische materiaal kan de bodem sterk verzuren en kan later in het voorjaar een ongewenste algenexplosie veroorzaken. Verwijder daarom al in maart dit bodemvuil, door Vincia Sludge Cleaner aan de vijver toe te voegen. Belangrijk is verder om nu de waterhardheid te controleren. Deze hardheid of GH-waarde dient tenminste 8° DH te zijn. Met onze vijvertestset kan de GH-, KH- en pH-waarde van het vijverwater snel en nauwkeurig worden gemeten. Een te lage GH-waarde kan met GH-Plus op peil worden gebracht.

Installeer het filter en vervang de filtermaterialen of spoel ze goed uit. De eerste weken na de installatie zal het filter mechanisch werken, dus vooral vuildeeltjes verwijderen. Na verloop van tijd wordt het filter echter ook biologisch actief. Het vuil wordt dan door bacteriën afgebroken. Gebruik Bio Bac om deze belangrijke biologische activiteit te versnellen. Activeer het UV-C filter om zweelalgen en ziektekiemen te doden. Vervang de oude UV-C lamp voor een nieuwe.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid